نکات طراحی پلان ویلا
طراحی پلان ویلا ((بررسی مهمترین نکات + ویژگی های طراحی پلان انواع ویلا))
Villa plan design
Narc Design takes a holistic technique to the design procedure. We start with our most powerful implement: our ears. We take the time to listen to our clients and help our clients priorities strategic architectural design goals within real-world project limitations. We’re committed to providing professional Design
طراحی پلان ویلا یکی از مراحل مهمی است که توسط متخصصین معماری انجام می شود. در طراحی پلان برای انواع ویلا نکات مهمی باید رعایت شود. بسیاری از ویژگی های مدنظر کارفرما باید بررسی شده و در طراحی درنظر گرفته شود. در اینجا نکاتی را به شما نشان می دهیم که حاصل تجربه طراحی های استودیو معماری نارک است. با درنظر گرفتن این نکات مطرح شده شاهد طراحی مناسب و بی نقصی خواهید بود.
تفاوت پلان ویلایی با پلان مسکونی
معمولا خانه های مسکونی و آپارتمان ها در فضاهای پر تراکم شهری و محدود قرار گرفته اند. به همین دلیل، در ایجاد نورگیری و بازشو در جهات مختلف محدودیت هایی دارند.
اما در طراحی پلان ویلا می توان بازشوهایی در تمام وجوه قرار داد بدون اینکه نگران مسئله مشرفیت باشیم. یکی از تفاوت های دیگر، طراحی فضاهای نیمه باز همچون ایوان و تراس ویلا در ابعاد بزرگ و مهم در ویلا است. طراحی این فضا سبب ارتباطات و و نقشه ویلای اثرگذار خواهد شد. در موارد بسیاری، خطوط اصلی پلان تا محوطه سازی ویلا ادامه دارد.
در طراحی خانه ویلایی، فضاهای تفریحی و ورزشی و گذراندن اوقات فراغت بسیارمهم است. اما در پلان مسکونی، فضای سکونت ضرورت بیشتری دارد. فضای باز در طراحی ویلا سبب ایجاد خلاقیت بیشتر می شود.
طراحی پلان ویلایی
در طراحی پلان ویلا توسط استودیو معماری نارک، عواملی همچون فرم حجم، خواست های فضایی پروژه، محدودیت ها و پتانسیل های فضای موجود تاثیرگذار هستند. در بیشتر موارد، پلان و حجم ویلا همراه با هم شکل می گیرند. در این حین نیز طراحی نمای ویلا با آنها ادغام خواهد شد. در زمان مدل سازی احجام دارای ترکیب بندی های مختلف، بهتر است فضاهای موردنظر درنظر گرفته شود.
طراحی حیاط ویلا
در طراحی پلان ویلا، محل پارک خودرو، محل آبنما یا استخر محوطه، سرویس بهداشتی محوطه، آلاچیق بعنوان اجزای حیاط ویلا درنظر گرفته می شوند. این طراحی حیاط همچنین می تواند شامل جانمایی پیاده روها، دیوارهای حیاط، فضاهای سبز و نورپردازی محوطه باشد. ازجمله سایر موارد مهم باید به هماهنگی طراحی محوطه با نمای اصلی ساختمان اشاره کرد. تا جایی که ممکن است فضای سبز و طبیعت اطراف باید دست نخورده باشد. باید شیب احتمالی زمین حفظ شده و درختان قطع نگردد.
طراحی سازه ویلا
پس از طراحی پلن ویلا و اطمینان از مطلوب بودن نقشه ویلا، کار طراحی سازه توسط مهندس طراحی سازه آغاز می شود. با استفاده از نرم افزارهای مخصوص طراحی ساختمان، سازه ویلا به همراه مشخصات کامل بارگذاری و مدل سازی می شود. سپس با درنظر گرفتن استانداردها و آیین نامه های طراحی ساختمان، شبیه سازی زلزله روی این نقشه ها انجام می شود. درنهایت، خروجی نرم افزارها توسط طراح سازه مجددا بررسی می شود. درنتیجه این روند، نقشه های سازه با تمامی جزئیات اجرایی به منظور ساخت سازه ویلا ترسیم می شود.
طراحی پلان ویلایی دوبلکس
با تقسیم بندی و ایجاد ارتباطات عمودی می توان فضاهای داخلی را در طراحی پلان برای ویلای دوبلکس ایجاد کرد. برای طراحی و اجرای ویلای دوبلکس معمولا پلان طبقه اول به فضاهای عمومی و خدماتی همچون پذیرایی، نشیمن و آشپزخانه اختصاص داده می شود. فضاهای خصوصی و خواب در طراحی دوبلکس معمولا در طبقه بالا تعبیه می شوند. در طراحی دوبلکس معمولا راه پله دارای جایگاهی ویژه است و بصورت دکوراتیو و زیبا طراحی می شود.
نکات مهم در طراحی پلان ویلا
یکی از نکات مدنظر در طراحی پلان خانه های ویلایی توسط استودیو معماری نارک، ایجاد تمایز بین فضاهای خصوصی و عمومی است. فضاهای عمومی در ویلا شامل اتاق نشیمن، غذاخوری و آشپزخانه است. فضای غذاوری باید در نزدیکی آشپزخانه و نزدیک به نشیمن باشد.
حمام، اتاق خواب ها و نشیمن خصوصی، فضاهایی هستند که نیاز به حریم خصوصی بیشتری دارند. بدلیل باز بودن محیط اطراف ویلا می توان برای اتاق خواب ها، تراس یا بالکن اختصاصی تعبیه کرد. بدین شکل، ارتباط این فضاها با طبیعت بیشتر شده و حداکثر بهره گیری از طبیعت را خواهند داشت.
در طراحی پلان ویلا یک طبقه می توان یک فاصله فضایی بین فضاهای عمومی و خصوصی درنظر گرفت. اگر طراحی دوبلکس چندطبقه موردنظر باشد، فضاهای خدماتی، تاسیساتی، ورزشی و تفریحی همچون استخر سرپوشیده، سونا، اتاق بازی و جکوزی در پایین ترین تراز قرار می گیرند. در تراز ورودی این منازل، طبقه همکف به فضاهای نشیمن، اتاق مهمان، پذیرایی، آشپزخانه اختصاص داده می شود. فضاهای خصوصی همچون اتاق خواب در طبقات بالاتر قرار می گیرند. البته در برخی شرایط، باتوجه به نحوه دسترسی و موقعیت مکانی ویلا می توان این موارد را بصورت معکوس طراحی کرد. سایر جزئیاتی که در طراحی پلان ویلا درنظر گرفته می شود عبارتند از:
- پس از جانمایی فضاها، مطابقت دادن ابعاد و مکان بازشوها، تورفتگی های حجم و پلان با هم انجام می شود.
- تغییر نمای ویلا و تغییر فرم ها، ارتفاعات حجم و نمای ویلا باید با کاربری های پلان مطابقت داشته باشد. این کار سبب شکل گیری پلان اجرایی ویلا شده و قابلیت پیاده سازی خواهد داشت. این مرحله یک روند رفت و برگشتی بین پلان و حجم است.
- با ستون گذاری پلان ویلا و اندازه گیری دقیق آن، پروژه کم کم به فاز اجرایی نزدیک می شود.
- طراحی پلان ویلای نهایی با ترسیم سازه و تطبیق آن با پلان معماری انجام می شود.
ویژگی های ضروری در طراحی
پیش از شروع طراحی پلان ویلا توسط استودیو معماری نارک، لیستی از فضاهای ضروری ویلا تهیه می شود. ازآنجایی که هر کارفرما علایق و سلایق خاص خود را دارد، فضاهای ضروری ممکن است متفاوت باشد. همچنین، در کنار فضاهای ضروری که در منازل مسکونی نیاز است، فضاهایی متنوع نیز درنظر گرفته می شود. ازجمله این فضاها می توان فضاهای مناسب دورهمی، گذراندن اوقات فراغت، تفریح و فعالیت های جانبی دیگر را درنظر گرفت.
سایر ویژگی هایی که ممکن است برای بسیاری کارفرمایان ضروری باشد، به شرح زیر است:
- حداکثر استفاده از نور محیط
- توجه به میزان لوکس بودن و امکانات موردنظر
- میزان آفتاب گیر بودن ویلا
- ابعاد مناسب فضاهای داخلی به شکلی کاملا کاربردی
- ایجاد حداکثر آسایش برای ساکنین
- پنجره های مناسب برای اتاق خواب
- لحاظ کردن کمد دیواری با عمق و ابعاد مناسب
- محل مناسب برای سرویس های بهداشتی و حمام
- دسترسی مناسب به فضای نشیمن و ناهارخوری
- توجه به چشم انداز داخلی مناسب
بنابراین، در مراحل طراحی پلان ویلا ضرورت دارد که خلاصه ای از ویژگی های هریک از فضاها را لیست کنید. با این کار، اولویت های طراحی مشخص می شود.
دسترسی سریع به صفحات
از لینک های زیر میتوانید دسترسی سریعتر به دیگر صفحات سایت داشته باشید