اصول طراحی ویلا جنگلی چیست؟
طراحی ویلا جنگلی (مهمترین اصول، متریال و نکات ساخت و خرید ویلا جنگلی)
Jungle Villa
Narc Design takes a holistic technique to the design procedure. We start with our most powerful implement: our ears. We take the time to listen to our clients and help our clients priorities strategic architectural design goals within real-world project limitations. We’re committed to providing professional Design
یکی از انواع ویلا که قطعا چشم هر بیننده ای را خیره می کند و خیلی از ما خواستار حضور و بهره مندی از چنین ویلاهایی هستیم، ویلای جنگلی است. محیط های جنگلی با طبیعت بکر یکی از مکان های مناسب برای ساخت ویلا جنگلی است. از این مناطق نیز در ایران به وفور یافت می شود و بسیاری افراد در فکر ساخت و طراحی ویلا جنگلی در این مناطق هستند. نکته مهم این است که کارفرمایان و سرمایه گذارانی که بدنبال خرید یا ساخت ویلا در مناطق جنگلی هستند، باید قوانین و نکات مهم در این زمینه را بدقت بررسی کنند. زیرا معمولا بی توجهی به این نکات سبب می شود در حین ساخت چنین ویلایی با مشکلات مختلفی روبرو شوند. بنابراین نیاز است اطلاعات مهمی را پیش از خرید یا ساخت چنین ویلایی بدست آورید. با این مقاله از استودیو معماری نارک همراه باشید تا نکات مهمی را در این زمینه در اختیارتان قرار دهیم.
در ساخت و طراحی ویلای جنگلی چه نکاتی مهم است؟
همانطور که گفته شد، به ویلایی که در مناطق سرسبز در امتداد جنگل ها یا دامنه کوه ها ساخته شده ویلای جنگلی گفته می شود. طراحی ویلا جنگلی معمولا به دو شکل زیر انجام و اجرا می شود:
- ویلا جنگلی مستقل
- ویلا جنگلی بصورت شهرک جنگلی
امروزه طراحی ویلا جنگلی معمولا به سبک مدرن انجام می شود. در گذشته، معمولا ویلاها در جنگل بصورت ویلا کلاسیک یا ویلا سنتی انجام می شد. اما امروز اغلب افراد برای چنین ویلایی سبک مدرن را انتخاب می کنند. حتی خیلی کارفرمایان مایلند ویلا دوبلکس جنگلی را نیز به سبک مدرن بسازند. طراحی ویلا مدرن از سبک های محبوب ویلاسازی است که امروزه توانسته طرفداران زیادی را بدست آورد. اما تعداد محدودی از شرکت ها در ایران می توانند طراحی مناسب و استانداردی را مطابق را سلیقه و نظر کارفرما طراحی و اجرا کنند.
ذکر این نکته نیز مهم است که بدلیل ماهیتی که ویلا جنگلی دارد، چه بصورت کلاسیک یا سنتی طراحی شود یا به سبک مدرن طراحی شود، بدلیل مواد و مصالح بکار رفته در آن، بیشترین مطابقت را با محیط پیرامون دارد. بنابراین، در چنین ویلایی به هر سبکی که باشد، قطعا با محیط اطراف خود هماهنگ است.
در کنار توجه به نمای خارجی یک ویلا جنگلی، دکوراسیون داخلی یک ویلای جنگلی نیز می تواند به شکلی بسیار خیره کننده، جذاب و مدرن انجام شود. همچنین، محوطه سازی مناسب نیز از المان های مهم د کوراسیون های مدرن است که در ویلا جنگلی به آن توجه می شود. در چنین ویلایی می توان با نصب آلاچیق یا باربکیو در محوطه خارجی ویلا، نمای خارجی آن را جذاب تر کرد و کارایی آن را افزایش داد.
ساخت آبنما و ایجاد محوطه سرسبز در ورودی ساختمان نیز از نکات طراحی ویلا جنگلی است که معمولا به آن توجه ویژه ای می شود. برای انجام طراحی انواع ویلاهای جنگلی معمولا طراحان استودیو معماری نارک از سالن های بزرگ دارای پنجره های بلند استفاده می کنند. این کار کمک می کند از داخل ساختمانی نیز بتوانید به محیط جنگلی زیبای اطراف اشراف کامل داشته باشید.
ویژگی ها و متریال مناسب برای طراحی این ویلا
هوای تمیز و مطبوع، منظره های زیبا و بکر، دوری از آلودگی صوتی شهرها از مزایای داشتن ویلای جنگلی است. بدلیل وجود آب و هوای خاص در مناطق جنگلی، طراحی ویلا جنگلی به سبک های خاص و کمی متفاوت از سایر ویلاها ساخته می شود که سبب افزایش جذابیت و دانشینی آن می شود.
معمولا جنگل ها در اقلیم سرد و معتدل و مرطوب شکل می گیرند. در این مناطق اغلب شاهد هوای سرد، معتدل یا مرطوب هستیم. بنابراین، فرم کلی ساختمان به شکلی است که بدنه نمای ویلا از ریزش و برخورد مستقیم باران به دور و در امان است. مثلا بام های شیب دار یا لبه های بلند بام، راهی مناسب برای در امان ماندن بدنه ویلا از آسیب های ناشی از رطوبت و بارندگی است.
در این نوع ویلا بهتر است سطح همکف ساختمان از زمین جدا و با فاصله قرار گرفته باشد. با این کار، هوا در زیر آن جریان داشته و رطوبت به فضای داخلی آن نمی رسد.
همچنین در هنگام ساخت و طراحی ویلا جنگلی از متریالی باید استفاده شود که درمقابل رطوبت، سرما و یخ زدگی در امان بوده و مقاومت کافی داشته باشد. در نگاه اول ازلحاظ ظاهری، دسترسی آسان، پایداری و بیشترین سازگاری با طبیعت، شاید چوب مناسب ترین مصالح برای ساخت ویلا جنگلی باشد. اما چوب در حالت طبیعی، ضعف ها و نواقصی دارد اصلاح و تقویت ساختار آن ضروری است.
از بتن نیز می توان در ساخت و طراحی ویلا جنگلی استفاده کرد. زیرا بعنوان مصالح مقاوم و با دوام در شرایط مختلف جوی کاربرد دارد. ترکیب بتن، شیشه و چوب درختان نیز جذاب و متنوع است.
سایر اصول طراحی ویلا جنگلی
در کوهپایه های سرسبز و جنگلی که بسترهای سختی دارند، سنگ یکی از متریال های ایده آل برای ساخت ویلا است. نمای سنگین و حجیم ویلای دارای سطح شیشه ای وسیع سبب ورود مناظر سرسبز و جذاب به داخل بنا می شود. علاوه براین، سنگ های طبیعی دارای ظاهر هماهنگ تری با محیط طبیعی مناطق جنگلی هستند.
متریال کامپوزیت در انواع مختلف نیز در یک ویلای جنگلی بکار می رود که ظاهر مصنوعی و ترکیبی ویلاها، تناسب و هماهنگی اندکی با بافت جنگل دارند. اما برای ساخت ویلای کوچک یا پیش ساخته که صرفا برای تعطیلات و اقامت های کوتاه مدت ساخته می شود، می توان این مصالح را بعنوان گزینه های ساخت درنظر گرفت.
ترکیبی از انواع متریال و تکنیک های ساخت، نصب در محل و پیش ساختگی، سبب سرعت و تنوع یافتن روند ساخت و طراحی ویلا و فضاسازی می شود. یکی از بهترین گزینه ها بکارگیری تکنیک پیش ساختگی در فضاهای محدود است. این کار باید به شکلی انجام شود که کمترین آسیب در بستر طبیعی ایجاد شود و سبب آلودگی های زیست محیطی کمتری در طبیعت شود.
اعتدال هوای جنگلی سبب ایجاد انگیزه ای قوی برای طراحی فضاهای واسط می شود تا بیشترین بهره از طبیعت در فضایی امن و نیمه محصور را بدست آوریم. ازجمله این فضاهای رابط بیرون و درون می توان ایوان ها و تراس ها را نام برد.
بدون شک، در ساخت و طراحی ویلا جنگلی نکات و قوانین بیشتری مطرح می شود. بنابراین ضرورت مشورت با متخصصین این حوزه بیشتر از سایر انواع ویلا است. استودیو معماری نارک آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره رایگان خدمات طراحی ویلا به شما کارفرمایان عزیز است.
دسترسی سریع به صفحات
از لینک های زیر میتوانید دسترسی سریعتر به دیگر صفحات سایت داشته باشید